Az R-FA-weblap projektet Rápolti Levente, szervezetünk kiemelkedő tagja vezeti. Az ötlet abból következett, hogy Levi családjának van egy faipari vállalkozása, amelynek eddig sablon WordPress honlapja volt – család úgy határozott, meg kell újítani ezt a webes felületet, a feladatra pedig a saját informatikus fiukat kérték fel. Ő gondolta úgy, hogy ez egy kiváló projekt lenne a szervezetben, amelyen keresztül rengeteg tag kitapasztalhatná és megtanulhatná a WordPress használatát valós környezetben. Így is lett, az ötletből projekt lett, amire sok érdeklődő és tudásszomjas tag jelentkezett.

A projekt április 3-án kezdődött és azóta már öt megbeszélésen van túl; ezeket hetente tartjuk meg. Az első alkalommal Levi bemutatót tartott a program használatát illetően, majd szétosztottuk a feladatokat. Minden csoporttag kapott egy oldalt, ahol saját fantáziájának határait feszegetve tervezhet az adott témában.  Ráadásképpen esélyünk nyílt a legjobb sablonban, a Diviben dolgozni, ami a csapatnak rengeteg extra tudást és segítséget nyújtott. A további alkalmak során végig néztük, ki mennyit és mivel haladt az oldalán, továbbá a felmerülő kérdéseket is megvitattuk.

 A munka során sokan ráeszméltünk, az itt szerzett tapasztalatok rendkívül hasznosak lesznek a jövőben, ugyanis ezt a tudást tovább fejlesztve akár profi webfejlesztők is lehetünk – ami egyébként a szakmánk velős részét képezi.

A projekt már a végéhez közeledik, ugyanis a publikáció határideje május 10-e. A weboldalon is már csak az utolsó módosítások zajlanak.

Kíváncsian várjuk, hogy hogy tetszik a cégnek a kész weboldal. Egy dolog biztos; pár év múlva mosolyogva gondolunk majd vissza erre a projektre, amikor az élet szembeállít minket egy ehhez hasonló feladattal. Akkor már pontosan tudni fogjuk mi a teendő!

Remélem, sikerült kedvet kapnod ahhoz, hogy a jövőben gyakprojektben vegyél részt.
Az egész csoport nevében köszönjük Rápolti Leventének, hogy biztosította a lehetőséget és a háttértudást.

Projektvezetők: Rápolti Levente, Schieder Zoltán
A projekt tagjai: Vikete Áron, Nováky Gréta, Nagy Eszter, Takács Bálint, Bárdos Richárd
Köszönjük a részvételüket és lelkesedésüket.

Bárdos Richárd
2020.05.01