Október 5-7 között került megrendezésre a Corvinus Informatikus Diákkör éves Bevonó tábora. A tábor célja, hogy az új tagok jobban megismerkedhessenek a szervezettel, egymással és a régi tagokkal. Ez idén különösen nagy szerepet kapott, hiszen negyven új taggal bővült a szervezet. 

A CID-es csapat péntek délután közösen indult el Örkény felé a Nyugati Pályaudvarról, így már a vonaton elkezdődhetett az ismerkedés, barátkozás. A délután hátralevő részében a szállás elfoglalása volt a fő feladat, majd miután mindenki berendezkedett, elkezdődtek a közösségi programok. Először a szervezet vezetői meséltek a szervezet történetéről, felépítéséről és a terveiről. Ezt követően a CID-et magába foglaló Youth Business Group vezetője beszélt arról, hogy hogyan is jött létre ez a diákszervezet holding, illetve milyen előnyökkel jár és milyen tervek vannak a jövőre nézve. A YBG két további diákszervezetének, a BBC-nek és a HEAD-nek az elnökei, Polyák Ádám és Simon Bálint is szóltak néhány szót, saját szervezetükről, majd elkezdődtek a különböző, egymás megismerését segítő játékok és feladatok. Az este hátralevő részében pedig a bulizásé volt a főszerep.

A szombati napon megkezdődtek a szakmai programok is. Ezek között az első a szervezet Team-jeinek megismerését szolgálta. Az újonnan érkezett CID-eseknek lehetőség volt beszélgetni tagokkal mindegyik Teamből, ahol meghallgattak egy rövid ismertetőt a csapat munkásságáról, majd feltehették saját kérdéseiket is. 

A Team-ekkel való ismerkedést követően a másik szakmai programra került sor, amely egy esettanulmány kidolgozása volt. Az előző este felosztott kis csapatok közösen találtak ki egy megoldást az esetre, majd az idő lejártával a többi csapat előtt prezentálniuk kellett. Az első három helyezettet oklevéllel díjaztuk. 

A vacsorát követően ismét csapatépítő feladatok szórakoztatták a tagokat. Az este folyamán sor került egy kvízjátékra, amit láthatóan nagyon élveztek a tagok, hiszen jobbnál jobb, Retro jellegű kérdéseket kaptak, ugyanis a tábor témája a Retro volt. Az este hátralevő részében még folytatódtak a közösségi programok, majd ismét a bulizás vette át a főszerepet.

 

Vasárnap, a reggelit követően összepakolva gyülekeztünk az udvaron, hiszen 11 órakor indult vissza Pestre a vonat. 

Összességében úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyon jó lehetőség volt a tagoknak az ismerkedésre. A CID tavasszal is szeretne egy ehhez hasonló tábort szervezni, melynek nem az ismerkedés és az integráció a célja, hanem az új félévben a szervezet tagjainak összerázása. Reméljük ott is hasonló létszámmal fogunk megjelenni és ehhez hasonló élményekkel gazdagodunk majd!

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani a projektcsapatnak, azaz a CID Közösségi Team tagjainak, akik nagyon sok munkával megszervezték a CID-nek ezt az élménydús hétvégét; Lőrincz Annának, a Team vezetőjének; illetve a Jager-nek, akik ajándékokkal és alkohollal szponzorálták a jó kedvet.

Jámbor László

2018. október