2018 november közepén, a félévzáráshoz közeledve a CID tagjai kollektív lehetőséget kaptak egy céglátogatásra a Morgan Stanleynél. A karrierutas céglátogatásaink sorát zárta ez a rendezvény, a Lechner Ödön fasor nyolcas száma alatt. Ezek a karrierutak a szervezetünk által relevánsnak tartott három fő gazdaságinformatikai irányt fedik le. Ebből a Morgan Stanley a szoftverfejlesztői karrierút bemutatásában kapott szerepet. Két alkalmat is biztosított a cég a bemutatkozásra, melyek közül az egyik a Female IT Shadowing című rendezvény volt, kifejezetten hölgyeknek.

A hölgyeknek szervezett program célja egyrészt a vállalat megismertetése volt, másrészt bemutatni, hogy a programozás és informatika igenis a szebbik nemnek is való, és rengeteg női munkavállaló erősíti a csapatot. A céglátogatás egy rövid bemutatkozással kezdődött, majd egy panelbeszélgetés keretein belül ismerkedhettünk meg különböző területen dolgozó nőkkel. A délután nagyobb részében pedig a Shadowingra került sor. A résztvevőket beosztották egy-egy munkatárshoz, akik körbe vezették őket a cégnél, majd kötetlen beszélgetés keretein belül válaszoltak az összes felmerülő kérdésre.

November 20-án pedig a Technológiai Nyílt Napon vehettünk részt. Egy teremnyi ember gyűlt össze a nyíltnapon, amelyen nem csak Corvinusos diákok vettek részt. A vendégeket pogácsa, chips, és egyéb enni- és innivalók várták.  Mivel több, nem magyar származású résztvevő is ült a közönség soraiban így az előadások, és az egész délutáni program is angol nyelven zajlott.

Két részlegük bemutatásával kezdődött a program, ahol kicsit beleláthattunk abba, hogy mivel is foglalkoznak a vállalatnál nap mint nap, milyen kihívásokkal és problémákkal kell szembenézniük. A rövid bevezető után következett a karrierlehetőségek bemutatása és így a gyakornoki programok ismertetése. Azon felül, hogy megtudhattunk, mik a fontos skillek a vállalatnál, betekintést nyerhettünk az interjúk soraiba, illetve folyamataiba.

Egy fél órás „lábnyújtoztatós” szünet után egy panelbeszélgetéssel és további kettő, Tech területről érkező előadóval a folytattuk a délutánt. Míg a panelbeszélgetés célja az ott mindennapi munkát folytató emberek, és a mindennapi élet megismerése volt, addig az előadásoknál a területek megismerése volt a cél. Az esős délutánt, hogy teljes legyen az élmény, egy office tour zárta, ezután már csak a networking és még egy kis falatozás maradt hátra.

Összességében remek délutánt töltöttünk el a Morgan Stanley-nek köszönhetően, és úgy gondoljuk, hogy ennek segítségével tagjaink megalapozott döntést tudnak hozni a kiválasztott karrierútjukkal kapcsolatban. Ez volt a félév utolsó céglátogatása, a tavaszi félévben pedig folytatódik a Talent Program következő level-je, amely a három karrierúthoz kapcsolódó hat alkalmas kurzusokat tartalmazza.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Morgan Stanley-nek a lehetőséget, hogy egy nagyon informatív és érdekes eseményen vehettünk részt.

 

 

2018. november