2018 szeptemberétől a Corvinus Egyetemen az InfoTárs szervezet és a Corvinus Informatikus Diákkör együttműködésével elindul a Könyvkereső projekt. Maga az ötletet Emma Watson londoni könyv elhagyásai ihlették. Célunk az olvasás népszerűsítése úgy, hogy közben az IT világot is közelebb hozzuk az emberekhez.

A projekt keretein belül minden hónapban elhagyunk az egyetem épületében három informatika témájú ismeretterjesztő könyvet, ami a megtalálójáé lesz utána. Nem kell mást tennetek mint, hogy a megadott időpontokban keressétek az InfoTárs és CID logóval ellátott könyveket a főépület teljes területén. Ne feledjétek bárhol lehet könyv, még olyan helyeken is ahol a legkevésbé számítanátok rá. Aki megtalálja attól csak annyit szeretnénk kérni, hogy írjon ránk és küldjön egy fotót az alábbi Instagramra: https://www.instagram.com/infotars_cid_konyvkereso/ . A fotót azért kérjük csak, hogy lássuk, hogy könyveink jó gazdára leltek. Követni az Instagram oldalt a friss információkért ér!

A szeptemberi tesztalkalmunkat a tagságunk hatalmas lelkesedéssel fogadta, és őrült keresésbe kezdtek a megadott időponttól kezdve. Visszajelzéseik alapján alig várják, hogy elérkezzen a következő hónap, és megint kutakodásba kezdhessenek.

“A Corvinus Informatikus Diákkör és az InfoTárs szervezésében könyvkeresési akció indult, melyet elsőként a CID tagjai tesztelhettek. Ennek nagyon örültem, és hétfőn siettem is be az Egyetemre, hogy én találjam meg az egyiket. A második emelet folyosóján sétálva, a virágcserepek között rábukkantam az egyik könyvre. Nagyon boldog voltam, mert rendkívül aktuális témájú könyvet találtam, és igencsak hasznos is, mert nem egy elméleti síkú, hanem sokkal inkább gyakorlatias könyv. Nagyon tetszik, és köszönöm!” – Szűcs Laura egy lelkes könyvtaláló.
Októbertől kezdve az egész egyetem számára megnyitjuk a játékunkat. További folyamatos információkért kövessétek a fentebbi Instagram oldalt.

 

Járvási Judit
2018. szeptember