Elérkeztünk a Talent Programhoz kapcsolódó céglátogatások második fordulójához, aminek keretében az Ernst & Young magyarországi leányvállalatához látogattunk el, azzal a céllal, hogy tisztább legyen a fejünkben alkotott kép az IT tanácsadásról.

Az EY egyike a világ vezető könyvvizsgáló, adó-, tranzakciós és üzleti tanácsadást nyújtó vállalatainak, úgyhogy külön nagy élmény volt egy ilyen sikeres és ismert vállalat munkájába betekintést kapni, tájékozódni a tanácsadó szakmáról.

A CID-es csapat november 15-én délután találkozott az EY Váci úti székháza előtt, majd együttesen foglaltuk el a számunkra kijelölt tárgyalótermet. Elsőként Sallai György, az IT tanácsadás vezetője vette magához a szót. Természetesen a cég bemutatásával kezdte és hogy mit is csinál azon belül az IT tanácsadó. Ezután eltérve az előre legyártott diasortól, arról mesélt, hogy ő, mint vezető, mit keres egy ide jelentkező munkavállalóban és miért is éri meg itt dolgozni. Saját részének zárásaképp pedig megválaszolta a felmerült kérdéseket, majd át is adta a szót Takács Péter, senior tanácsadónak, aki egy másik szemszögből mesélt nekünk a szakmáról, ami hozzánk egy kissé közelebb is állt, hiszen Péter is gazdaságinformatikusként koptatta a Corvinus padjait. Számos olyan információ hangzott el a céglátogatás során, amit a Talent Program karrierút választása során könnyen fel tudunk használni.

A céglátogatás elérte a célját, hiszen sok információt hallottunk az IT tanácsadásról és jól is éreztük magunkat. Köszönjük a lehetőséget és remélhetőleg a Talent Programosoknak is segített a karrierút választásban.

 

 

2018. november