Honnan indult a CID – és hol tart jelenleg? Mi történt a régi tagjainkkal? Mi történhet egy gazdaságinformatikussal az egyetem után?

A tagságunkat – jelenleg – többségében első- és másodéves hallgatók alkotják. Az első két év során azonban inkább egyre több kérdésünk merül fel a gazdaságinformatika szakkal kapcsolatban, mintsem hogy a meglévőkre kapnánk választ.

Fontosnak tartjuk, hogy tagjaink a leghitelesebb forrásokból informálódhassanak. Többek között erre nyújtott lehetőséget a február 18-án megrendezett „Alumni Night”, amikor is diákszervezetünk egykori tagjai visszalátogattak hozzánk.

Az esemény a 2018/19-es tanév legelső alumni night-jaként sokunkban maradandó élményt hagyott.

Bevezető programként az elnökünk – Füzesi Krisztián – bemutatta a szervezet elmúlt két évének legjelentősebb változásait. Úgy gondolom, kijelenthetem, hogy az alumni legalább olyan csodálkozva, mint amennyire büszkén hallgatta, miket is értünk el az elmúlt időszakokban; kezdve a szervezet átalakulásától az egyre gyarapodó létszámig, vagy a Talent Programig.

Ezt kiegészítve Jankó Dániel ismertette a feltörekvőben lévő YBG-t és annak szerepét a CID életében.

Kilenc alumni tagot köszönthettünk újra köreinkben. A bevezető prezentáció után kicsit formálisabb, vezetett karrier beszélgetésen vettünk részt, aminek – természetesen – az interjúalanyai a valamikori tagok voltak; név szerint Antal Alexandra, Bollobás Dávid, Bartha Dániel, Fazekas Bence, Gelei Máté, Koruhely Dániel, Illés Georgina, Kovács Nóra és Madarász András.

A beszélgetésen a sokunk számára nem egyértelmű (vagy teljesen megválaszolatlan), előre megírt gyakori kérdéseket tettük fel nekik. Szó volt többek között az egyetemről (tippek, do’s and don’t’s), az egyetem utáni – illetve közbeni – elhelyezkedési lehetőségekről, vagy például a személyesen hozzájuk címzett – munkával kapcsolatos – topikokról.

Függetlenebb és kötetlenebb társalgásra ezután került sor. Szívesen válaszoltak a személyesebb kérdéseinkre, valamint „személyre szóló” karrier tippeket is adtak. A komolyságot félretéve egy igazán kellemes közösségi programba váltottunk át.

Az „Alumni Night” nagyszerű alkalmat adott, hogy megerősítsük a motivációnkat, hogy okosodjunk és nem utolsó sorban, kapcsolatot építsünk. Az „öregek” ugyan már nem aktív tagjaink, de a közösségünkhöz tartoznak. Örömmel visszavárjuk őket!

 

2019. március
Ágotai Enikő